Καλέστε άμεσα: 210.964.43.10 --- 6988.601.213

Εξόντωση κοριών

Υπάρχουν «ενοχλητικοί επισκέπτες» όπως ζωύφια και έντομα που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή συγκεκριμένες εποχές τον χρόνο. Για παράδειγμα τα κουνούπια και οι κατσαρίδες εμφανίζονται κατά τους θερμότερους μήνες τους έτους.

Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους κοριούς οι οποίοι είναι έτσι κατασκευασμένοι από τη φύση τους ώστε να επιβιώνουν μεγάλες περιόδους χωρίς τροφή περιμένοντας στωικά τα επίδοξα θύματά τους. Η αντιμετώπισή τους λοιπόν θα πρέπει να γίνεται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό.

Εμείς στο apolymanseis.gr έχουμε το «know how» για να σας απαλλάξουμε μια και καλή από το ενοχλητικό πρόβλημα των ύπουλων αυτών οργανισμών. Χάρη στην πολυετή μας εμπειρία στο χώρο των απολυμάνσεων, των απεντομώσεων και γενικότερα της εξολόθρευσης οποιουδήποτε οργανισμού που αποτελεί απειλή για την οικιακή και δημόσια υγιεινή, εγγυόμαστε άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα στην καταπολέμηση κοριών.

Έχοντας στα χέρια μας την τελευταία λέξη στους απολυμαντικούς εξοπλισμούς μπορούμε δίχως κανένα δισταγμό να δεσμευτούμε για την διαφύλαξη της δικιάς σας υγείας μετά τον ψεκασμό αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων και των κατοικίδιων σας.

Στο apolymanseis.gr αν μη τι άλλο, σεβόμαστε απόλυτα τον πελάτη, γι’ αυτό το τεράστιο δίκτυο των συνεργατών μας που περιλαμβάνει, γεωπόνους, χημικούς και φημισμένα εργαστήρια που εξειδικεύονται στον χώρο των απεντομώσεων και της εξολόθρευσης των κοριών έχει την ικανότητα να επιλέγει και να δημιουργεί ασφαλή για το περιβάλλον και τον άνθρωπο σκευάσματα.

Με προτεραιότητα τις βιολογικές και οικολογικές πρώτες ύλες για τον ψεκασμό και την απολύμανση των προβληματικών χώρων και αντικειμένων, το apolymanseis.gr βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις συμβατικές και ξεπερασμένες μεθόδους εξόντωσης των κοριών. Προσφέροντες ποικιλία μεθόδων που αφορούν την απολύμανση, έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε την απεντόμωση μεγάλων χώρων όπως βιοτεχνίες, εργοστάσια, νοσοκομεία, κουζίνες εστιατορίων και χώρων εστίασης όπως επίσης και μικρότερους συμπεριλαμβανομένων σπιτιών και εξοχικών κατοικιών. Το κατάλληλα καταρτισμένο συνεργείο μας έρχεται απευθείας στο μέρος όπου εσείς επιθυμείτε.

Η παρουσία κοριών είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Ο κοριός είναι ένας «ταξιδιώτης» που αναζητά αίμα καθώς μπορεί να μεταφερθεί άθελά μας με τις αποσκευές, μεταφορές επίπλων, μετακομίσεις, αεροπλάνα, μέσα μαζικής μεταφοράς όπως λεωφορεία, τρένα και μετρό. Για τον παραπάνω λόγο δεν προξενεί εντύπωση ότι βρίσκεται πού συχνά σε χώρους εστίασης, ξενοδοχεία, στρατόπεδα και σε δημόσιους χώρους.

Όμως δεν σημαίνει ότι οι κοριοί δεν υπάρχουν στα σπίτια. Αντιθέτως, εκεί οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές γιατί αναζητούν σχετικά δροσερά μέρη με ηρεμία και χωρίς πολύ φως. Συνήθως τα στρώματα των κρεβατιών, τα ξύλινα έπιπλα όπως τα κομοδίνα, οι καρέκλες, τα παρκέ πατώματα, τα γραφεία αλλά ακόμα και οι τοίχοι αποτελούν πόλο έλξης για τους κοριούς. Γενικά είναι αρκετά ανθεκτικοί σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες γι’ αυτό είναι απαραίτητη και η άμεση επέμβαση ειδικών συνεργείων απεντόμωσης.

Η απειλή της υγείας μας είναι καταφανέστατη αφού οι κοριοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως Ηπατίτιδα Β’ και καρκίνο ή ακόμα κίρρωση του Ύπατος. Ακόμα και ο προληπτικός ψεκασμός είναι πολλές φορές σωτήριος επειδή οι κοριοί πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ο σημαντικότερος όμως λόγος για να καλέσετε το apolymanseis.gr στο χώρο σας, είναι ότι οι κοριοί δύσκολα μπορούν να γίνουν αντιληπτοί ακόμα και όταν μας έχουν τσιμπήσει αρκετές φορές.

Κατά την διάρκεια του τσιμπήματος στην οποία ο κοριός ρουφάει το αίμα του ξενιστή, εκλύει κάποιες ουσίες οι οποίες στιγμιαία «νεκρώνουν» την περιοχή. Έτσι ο θερμόαιμος οργανισμός, συνήθως ο άνθρωπος, δεν καταλαβαίνει το τσίμπημα άμεσα και η φαγούρα εμφανίζεται αργότερα. Άλλωστε το τσίμπημα αφήνει σημάδι σχεδόν παρόμοιο με εκείνο του κουνουπιού και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που υπάρχει.

Ο κοριός αλλά και τα αυγά του είναι μικροσκοπικά για τον λόγο αυτό επιλέγονται ειδικευμένα συνεργία για την ταυτοποίηση τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοριός έχει το μέγεθος ενός κόκκου φακής και μπορεί να ρουφήξει το αίμα του ξενιστή του έως και έξι φορές το βάρος του.

Γεννώντας 5-6 με έξι αυγά ημερησίως, είναι εύκολο να αντιληφθούμε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση μη έγκυρης διάγνωσης του προβλήματος. Αν αναλογιστούμε ότι μπορούν να μείνουν ζωντανοί χωρίς τροφή από 6 – 12 μήνες γίνεται κατανοητό πως η παρέμβαση ειδικών είναι επιβεβλημένη, αφού οι κοριοί έχουν την ιδιότητα να πέφτουν σε μία είδους χειμερία νάρκη.

Μόλις περάσουν τα πέντε στάδια της προνύμφης, οι κοριοί είναι σε θέση – ύστερα από τέσσερις εβδομάδες μετά την γέννησή τους – να «αναλάβουν» δράση. Υπάρχουν πολλών ειδών κοριοί οι περισσότεροι εκ των οποίων χρησιμοποιούν τα πτηνά και τους ανθρώπους ως ξενιστές ενώ το τσίμπημα μπορεί να διαρκέσει δέκα ολόκληρα λεπτά. Έτσι, η καθολική αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κοριών πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα.

Παρακάτω παρατίθενται βασικοί οικολογικοί τρόποι εξόντωσης των κοριών αλλά και πρόληψης. Όταν χρησιμοποιούμε μόνοι μας εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά του εμπορίου δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ τα σκευάσματα αυτά δεν είναι απολύτως ασφαλή για τον άνθρωπο.

  • Καλύπτουμε τυχόν τρύπες και ρωγμές στου τοίχους και απομακρύνουμε το κρεβάτι από τέτοια σημεία ενώ πετάμε όλα τα άχρηστα πράγματα από το σπίτι μας.
  • Καθαρίζουμε με ατμό κλινοσκεπάσματα και στρώματα ενώ βγάζουμε το δεύτερο στον ήλιο.
  • Τοποθετούμε σε ένα δοχείο αιθέριο έλαιο teatree ή λεβάντας για την απώθηση των κοριών. Επίσης μπορούμε να αναμείξουμε στο έλαιο της λεβάντας δεντρολίβανο.
  • Τέλος, η κατανάλωση σκόρδου αποθαρρύνει την επίσκεψη των κοριών καθώς σιχαίνονται την μυρωδιά του.

Χρειάζεται όμως προσοχή. Μετά την εξολόθρευσή τους είναι απαραίτητη η απομάκρυνση των παρασίτων και των όποιων παραγώγων τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την απαραίτητη απολύμανση. Η επίσκεψη ενός ειδικού συνεργείου σε αυτή την περίπτωση είναι η καλύτερη λύση.