Καλέστε άμεσα: 210.964.43.10 --- 6988.601.213

Απώθηση πτηνών

Αποτελεσματική απώθηση πτηνών

Είναι γεγονός ότι κάτοικοι των σύγχρονων μεγαλουπόλεων δεν είναι μόνο άνθρωποι αλλά και ζώα και πτηνά που έχουν προσαρμοστεί πλήρως σε αυτές τις συνθήκες ζωής. Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί όμως είναι αυτοί των πτηνών και ειδικά περιστέρια και δεκοχτούρες, που πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς και έχουν απλωθεί παντού σε κάθε σημείο της πόλης. Η παρουσία τους όμως εκεί δημιουργεί προβλήματα και εγκυμονεί κινδύνους που αφορούν στην υγεία των ανθρώπων αλλά και στα κτήρια στα οποία συχνάζουν και φωλιάζουν.

Οι κίνδυνοι και τα προβλήματα που τα πτηνά μπορούν να προκαλέσουν είναι στα κτίρια όπως καταστροφή μαρμάρινων και μεταλλικών επιφανειών από τα οξέα των περιττωμάτων καθώς και οι άσχημες οσμές και η κακή εμφάνιση. Οι βασικότεροι κίνδυνοι όμως αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων καθώς είναι φορείς παρασίτων και ασθενειών που προσβάλλουν τον άνθρωπο εκτός των αλλεργιών που μπορούν να προκαλέσουν. Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε τσιμπούρια, ψείρες, ακάρεα, όπως επίσης σαλμονέλα, εγκεφαλίτιδα, ορνίθωση κ.α. σοβαρές ασθένειες.

Είναι επιβεβλημένο λοιπόν, εξ αιτίας αυτών των συνθηκών να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πτηνών με συστήματα απώθησης. Και φυσικά αυτά τα συστήματα πρέπει αφενός να είναι οικολογικά και ασφαλή για τον άνθρωπο και αφετέρου να μην είναι επιβλαβή για τα ίδια τα πτηνά.

Αυτά λοιπόν τα μέσα που χρησιμοποιούνται για απώθηση περιστεριών και άλλων πτηνών είναι τα ακόλουθα:

Eco Power
Σύστημα που αποτελείται από δύο γραμμές ανοξείδωτου σύρματος που διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα πολύ χαμηλής τάσης ακίνδυνο για ανθρώπους και πτηνά. Η επαφή του πτηνού με το σύρμα του προκαλεί ενόχληση και το απομακρύνει.

Xoρδή
Λειτουργεί όπως και το Eco Power, είναι όμως πιο διακριτικό για τις προσόψεις των κτηρίων.

Απωθητικές Ακίδες. Αποτελούν την πιο διαδεδομένη και απλή λύση για απώθηση πτηνών. Ενδείκνυται για περβάζια, στηθαία και σκεπές και δεν πληγώνει τα πτηνά.

Δίχτυ Απώθησης πτηνών
Είναι ένα δίχτυ από διαφανές πολυαιθυλένιο που δεν αλλοιώνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και αποτρέπει την είσοδο των πτηνών σε εσοχές και φωταγωγούς κτηρίων, δημόσια κτίρια, μνημεία, ή στο άνοιγμα μεταξύ δύο κτηρίων.

Συσκευές Κραυγών (Αρπακτικών)
Η συσκευή κραυγών μιμείται φωνές αρπακτικών με σκοπό την απώθηση των αστικών πτηνών.

Συσκευές υπερήχων
Αναπαράγει ήχους στην συχνότητα των υπερήχων και ενοχλεί απωθώντας τα πτηνά.

Συσκευές λέιζερ
Οι συσκευές λέιζερ εκπέμπουν ακτίνες, οι οποίες αποπροσανατολίζουν με αποτέλεσμα την απώθηση και απομάκρυνση των πτηνών. Απώθηση περιστεριών από μπαλκόνια ή αυλές σπιτιών