Καλέστε άμεσα: 210.96.00.143 --- 6936.659.887

Καταπολέμηση εντόμων

Αντιμετώπιση και εξολόθρευση εντόμων

Αν είστε προβληματισμένοι με ενοχλητικά έντομα που σας βασανίζουν όπως μύγες, κουνούπια, σκνίπες, σκόρους, κατσαρίδες και ένα σωρό άλλα έντομα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Τα ειδικά συνεργεία μας με το εξειδικευμένο προσωπικό και με τον κατάλληλο εξοπλισμό για πρωτοποριακές απεντομώσεις (άμεσης εξολόθρευσης εντόμων) θα λύσουν οριστικά το πρόβλημά σας παρέχοντας νόμιμο πιστοποιητικό απεντόμωσης. Γιατί σκοπός και ειδικότητά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας αλλά και τις οικιακής υγιεινής, που εκτός των άλλων απαιτεί και την αντιμετώπιση του προβλήματος των εντόμων, κάτι που είναι πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν λοιπόν προσπαθήσατε να τα καταπολεμήσετε μόνοι σας και παρόλα αυτά, τα συναντάτε πάλι μπροστά σας, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε μας. Μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δεν θα ξανασυναντήσετε μπροστά σας τους ενοχλητικούς αυτούς επισκέπτες, χωρίς να ανησυχείτε στο ελάχιστο για την υγεία σας, την υγεία των μικρών παιδιών, ή των κατοικίδιων που ζουν μαζί σας. Τα υλικά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε είναι πλήρως αποτελεσματικά και απολύτως ασφαλή αν και εφόσον γίνει σωστή χρήση.

Είναι παρατηρημένο λοιπόν ότι στους μήνες του καλοκαιριού, εμφανίζονται περισσότερο από πριν, τα γνωστά ανεπιθύμητα έντομα αλλά και άλλα άγνωστα, βλαβερά ή μη. Με την εμφάνισή τους λοιπόν, εγείρεται η ανάγκη καταπολέμησής τους, δεδομένου ότι από τη μια ενοχλούν και προκαλούν πρόβλημα με τα τσιμπήματά τους και από την άλλοι, είναι φορείς μικροβίων και μολύνσεων που πρέπει να αποφύγουμε οπωσδήποτε. Οι πιο εύκολες λύσεις για την εξόντωση αλλά και την απώθηση των διαφόρων εντόμων είναι με ανεξέλεγκτης προέλευσης, ποιότητας και κινδύνου χημικά σκευάσματα. Οι βλαπτικές για την υγεία και για το περιβάλλον ουσίες τους, αλλά και η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα τα τελευταία χρόνια, έχει κατευθύνει στην καταπολέμηση των εντόμων με οικολογικά εντομοαπωθητικά. Εμείς είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή μεθόδων και μέσων ώστε να σας εξασφαλίσουμε και μπορούμε να εγγυηθούμε την οριστική εξαφάνιση των εντόμων - εισβολέων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, την απόλυτη δική σας ασφάλειά, των παιδιών σας και των κατοικίδιων από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής τους.

Η διασφάλιση της δημόσιας αλλά και τις οικιακής υγιεινής, εκτός των άλλων απαιτεί άδεια απεντόμωσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των εντόμων, κάτι που είναι πιο έντονο τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι παρατηρημένο ότι στους μήνες αυτούς εμφανίζονται περισσότερο από πριν έντομα όπως μύγες, κουνούπια, σκνίπες, σκόροι, κατσαρίδες αλλά και ένα σωρό άλλα έντομα γνωστά ή άγνωστα, βλαβερά ή μη. Με την εμφάνισή τους λοιπόν, εγείρεται η ανάγκη απώθησης τους. Οι πιο εύκολες λύσεις για την απώθηση των διαφόρων εντόμων είναι με χημικά σκευάσματα. Οι βλαπτικές για την υγεία και για το περιβάλλον αλλά και η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα τα τελευταία χρόνια, έχει κατευθύνει στην απώθηση εντόμων με τα πλέον αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά. Αν και κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν τον όρο οικολογικά και φυτικά εντομοαπωθητικά εν τούτοις ο όρος δεν είναι σωστός υπό την έννοια ότι όλα τα φάρμακα καταπολέμησης εντόμων είναι χημικά!

Συμβουλές αντιμετώπισης εντόμων

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης πριν χρειαστεί να δράσουμε, για την απώθηση των εντόμων, είναι οι ενέργειες για πρόληψη και προφύλαξη από τα ανεπιθύμητα έντομα, κυρίως στον οικιακό χώρο. Μεγάλο μέρος του προβλήματος αντιμετωπίζεται με τη σχολαστική διατήρηση της καθαριότητας και την τήρηση κάποιων κανόνων όπως αυτοί που ακολουθούν.

    Χρήσιμες εργασίες αντιμετώπισης εντόμων
  • Τοποθέτηση σε όλα τα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες του σπιτιού σίτες που εμποδίζουν τα ιπτάμενα έντομα να εισβάλουν στο σπίτι.
  • Απομάκρυνση των ψίχουλων και των υπολειμμάτων τροφών από τα τραπέζια, τους πάγκους και το πάτωμα ώστε να υπάρχει πλήρης καθαριότητα.
  • Κλείσιμο των τροφίμων και των όποιων περισσευμάτων σε αεροστεγή δοχεία ώστε να μη μένουν εκτεθειμένα στα έντομα.
  • Κλείσιμο όλων των χαραμάδων που μπορούν να μπουν μυρμήγκια, με στόκο σιλικόνη ή πλαστελίνη.
  • Κάθε βράδυ, οι σακούλες των απορριμμάτων πετιούνται σε κάδους που κλείνουν καλά.
  • Τα φρεάτια καθαρίζονται συχνά και αποκαθιστούνται όλα τα σημεία του σπιτιού στα οποία έχει εμφανιστεί υγρασία, αφού έντομα όπως οι κατσαρίδες συχνάζουν σε τέτοια σημεία.
  • Τα σκουρόχρωμα ρούχα αλλά και τα πολύ αποκαλυπτικά είναι καλύτερο να αποφεύγονται κατά τις βραδινές εξόδους αφού λειτουργούν προσελκυστικά σε έντομα όπως τα κουνούπια.

Καταπολέμηση σε μυρμήγκια, κουνούπια και άλλα έντομα

Όταν η πρόληψη έχει διασφαλιστεί, η αντιμετώπιση των εντόμων στη συνέχεια, μπορεί να γίνει προσωρινά με κάποιους έξυπνους και ακίνδυνους για την υγεία και το περιβάλλον τρόπους που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας, πριν καταφύγετε στην οριστική λύση της απολύμανσης που μπορούμε να σας προσφέρουμε. Τέτοιοι τρόποι είναι ηλεκτρικές συσκευές υπερήχων, ηλεκτρικές εντομοπαγίδες με λαμπτήρες ιώδους ακτινοβολίας για τα ιπτάμενα έντομα, κολλητικές λωρίδες χαρτιού για τις μύγες, μπουκάλι αναψυκτικού με γλυκό υγρό, κρεμασμένο σε δέντρο για τις σφίγγες, καμένη σκόνη ελληνικού καφέ σε πιατάκι για κουνούπια και σφίγγες, κεριά και αιθέρια έλαια κιτρονέλλας για την απώθηση κουνουπιών. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι καλοί τρόποι εξόντωσης εντόμων και αντίστοιχα "οικολογικά" εντομοαπωθητικά όπως, λούσιμο με διάλυμα ξιδιού σε νερό για ψείρες, μπουκάλι με ένα κομματάκι μπανάνας, άχνη ζάχαρη μαζί με σόδα και ανοιχτό δοχείο - παγίδα με μπύρα για εξόντωση κατσαρίδων. Επειδή δε, τα κουνούπια προτιμούν τα σκοτεινά μέρη, ένα σκουρόχρωμο ύφασμα στο δωμάτιο αλειμμένο με μέλι είναι η καλύτερη παγίδα γι αυτά.

Οι καλύτεροι όμως τρόποι και οι πιο φυσικοί για απώθηση - απομάκρυνση εντόμων είναι η δράση και η οσμή κάποιων βοτάνων και αρωματικών φυτών. Η χρήση τους ολοένα και απλώνεται και όλο και περισσότερες εντομοαπωθητικές ιδιότητές τους γίνονται γνωστές για άριστα αποτελέσματα. Φυτά και δέντρα όπως ο βασιλικός η μέντα ο δυόσμος, η λεβάντα το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η κιτριά είναι τα πιο γνωστά για την απώθηση εντόμων και ειδικότερα κουνουπιών. Το τρίψιμο στο δέρμα με φύλλα από ευκάλυπτο ή κιτριά, αποτρέπει εντελώς την προσέγγιση των ιπτάμενων εντόμων. Τα γεράνια και οι πικροδάφνες, εκτός από την ομορφιά τους είναι γνωστά για τις εντομοαπωθητικές ιδιότητες τους. Ένα ματσάκι φασκόμηλο κρεμασμένο στο μπαλκόνι λειτουργεί ως ένα θαυμάσιο εντομοαπωθητικό. Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με κλαδιά από κυπαρίσσι ή με φυτεμένα σκόρδα ανάμεσα στα φυτά του κήπου. Όσο για τις απαίσιες κατσαρίδες, τα φύλλα δάφνης μπορούν να εξασφαλίσουν την απομάκρυνσή τους και τη δική σας ησυχία από αυτές.

Πληροφορίες καταπόλεμησης διαφόρων εντόμων σε Αθήνα & Αττική