Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Αντιμετώπιση κουνουπιών

Το κουνούπι – ευτυχώς – συναντάται πιο πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες και χώρους υψηλής υγρασίας και θεωρείται από τα πιο ενοχλητικά έντομα με άμεσο αποτέλεσμα τον έντονο κνησμό κατόπιν τσιμπήματος. Το κουνούπι είναι υπεύθυνο για την άσχημη οσμή πολλών ανθρώπων καθώς αναγκαζόμαστε να ψεκαζόμαστε με διάφορα αντικουνουπικά σπρέι και εντομοκτόνα τα οποία δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία μας. Ο ψεκασμός και η απολύμανση των χώρων είναι αναγκαίες ενέργειες για την την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Απεντόμωση και εξόντωση κουνουπιών

Η χώρα μας είναι σταυροδρόμι των διάφορων ειδών και επικίνδυνων κουνουπιών, με έντονη δραστηριότητα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, βρίσκεται ανάμεσα από Αφρική και Ασία. Από εκεί τα μικροσκοπικά αυτά έντομα φέρνουν μαζί τους διάφορες μολυσματικές ασθένειες, ενώ είναι υπεύθυνα για το ξέσπασμα επιδημιών. Ιδιαίτερα κατά το παρελθόν, η ελονοσία που προκαλείται από το τσίμπημα των κουνουπιών ήταν υπεύθυνη για των θάνατο χιλιάδων ανθρώπων ενώ η ασθένεια αυτή εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί.

Εμείς στο apolyanseis.gr γνωρίζοντας άριστα τις επιπτώσεις που έχουν τα κουνούπια στον άνθρωπο και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην παγκόσμια ιατροφαρμακευτική κοινότητα, έχουμε αναπτύξει τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης καταπολέμησης και εξόντωσης των κουνουπιών. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αποτελεσματική απεντόμωση που αφορά τα κουνούπια αλλά και η προστασία της υγείας σας.

Φυσικά στην ίδια διαδικασία για την απομάκρυνση και εξολόθρευσης των κουνουπιών υπάγονται και οι σκνίπες. Οι τελευταίες είναι εξίσου ενοχλητικές αλλά όχι το ίδιο επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Δεσμευόμαστε πάντα στην χρησιμοποίηση εντελώς ακίνδυνων σκευασμάτων για τον άνθρωπο αλλά και για τα κατοικίδια που τυχόν υπάρχουν στο χώρο όπου ραντίζουμε. Όλα μας τα σκευάσματα είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας. Η διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών, από την αρχή της έως το τέλος είναι απολύτως σύμφωνη με τους εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς. Άλλωστε η στενή συνεργασία μας με επιστήμονες όπως γεωπόνοι και χημικοί μας δίνουν σιγουριά για την δουλειά μας.

Στο apolymanses.gr θέλουμε να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας γι’αυτό το λόγο μπορούμε να σας υποσχεθούμε έναν άνετο ύπνο και τους καλοκαιρινούς μήνες, απαλλαγμένοι από τα ενοχλητικά και επικίνδυνα τσιμπήματα των κουνουπιών. Λόγω της ταχύτατης αναπαραγωγής τους είναι σωστή επιλογή ενός έμπειρου και εγκεκριμένου συνεργείου απεντόμωσης μόλις παρατηρήσετε το πρόβλημα στο χώρο σας. Η καλύτερη εποχή είναι τους μήνες πριν τις μεγάλες ζέστες περιόδους του καλοκαιριού ώστε να θωρακιστείτε πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Παρόλο που η επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο στην καταπολέμηση επιδημιών, η ελονοσία που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός, η εγκεφαλίτιδα και άλλες ασθένειες αλλά και αλλεργίες συνεχίζουν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα. Έχει λοιπόν τεράστια σημασία να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους ανθρώπους που αγαπάμε από αυτούς τους κινδύνους.

Κάποια είδη κουνουπιών, ιδίως εκείνα που μεταφέρουν και τις πιο σοβαρές μολυσματικές ασθένειες, έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σχεδόν σε όλα τα οικοσυστήματα. Με την πάροδο του χρόνου έχουν γίνει ανθεκτικά σε απλά φάρμακα του εμπορίου. Η επέμβαση ειδικών συνεργείων για την εξόντωση τους πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή.

Ένα από τα πιο γνωστά είδη κουνουπιών είναι το κουνούπι τίγρης. Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά τις τελευταίες δεκαετίες εξαπλώνεται όλο και περισσότερο, ακόμα πιο πολύ στον Ελλαδικό χώρο. Ενώ δεν μπορεί να διανύσει τεράστιες αποστάσεις, το εμπόριο και οι μεταφορές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι προήλθε από την Ν.Α Ασία και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα μέρη μας. Αυτό το είδος είναι επίσης υπεύθυνο για τις ασθένειες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η εγκεφαλίτιδα – μηνιγγίτιδα που προκαλείται από τον ιό του Δυτικού Νείλου μας προκαλεί τρόμο. Κάθε χρόνο υπάρχουν κρούσματα σε συνανθρώπους μας. Στο apolymanseis.gr υποσχόμαστε να σας απαλλάξουμε από αυτό το βραχνά για να μην χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Παρακάτω παρατίθενται εύκολοι και βιολογικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των κουνουπιών.

  • Τα λιμνάζοντα νερά αποτελούν πόλο έλξης για τα κουνούπια. Εκεί εναποθέτουν τα αυγά τους και περνάνε την περίοδο της ζωής τους σαν προνύμφες. Είναι σημαντικό λοιπόν να απομακρύνουμε τα στάσιμα νερά που βρίσκονται κοντά στο σπίτι μας.
  • Σκνίπες και κουνούπια έλκονται από την θερμότητα αλλά και από αυτή που παράγεται μετά από την άσκηση των ανθρώπων. Σε συνδυασμό με τον ιδρώτα αποτελούμε νούμερο ένα στόχο. Οι συχνές επισκέψεις όμως στην ντουζιέρα μπορούν μας σώσουν.
  • Λοσιόν σώματος και μαυρίσματος «απαγορεύονται» όπως επίσης και τα έντονα αρώματα, ιδιαίτερα εκείνα που θυμίζουν φρούτα.
  • Καμένο δεντρολίβανο ή ένα μπολ με ξύδι στο χώρο που κοιμάστε είναι προτιμότερα από κουνουποδιώκτες με υγρό ή με υπερήχους.
  • Η κατανάλωση σκόρδου, εάν βέβαια σας αρέσει, είναι μια καλή λύση για να απομακρύνεται τους ανεπιθύμητους επισκέπτες ιδιαίτερα κατά της βραδινές ώρες.
  • Προτιμήστε τις λάμπες φθορίου αντί των συμβατικών. Αποδεδειγμένα ελκύουν πολύ λιγότερα κουνούπια και σκνίπες.
  • Η τοποθέτηση σίτων είναι μια καλή λύση για να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ.

Τα παραπάνω αποτελούν προσωρινές λύσεις όμως. Για μόνιμη απαλλαγή από το πρόβλημα η επίσκεψη ενός ειδικού συνεργείου απεντόμωσης είναι επιβεβλημένη.

Καταπολέμηση και εξολόθρευση κουνουπιού