Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Απολύμανση στρωμάτων

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να προβαίνουμε στην απολύμανση και την καθαριότητα του σπιτιού μας, αμελώντας όμως την απολύμανση των στρωμάτων μας. Η απολύμανση του στρώματος στο οποίο κοιμόμαστε πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική κοινότητα καθώς ενδέχεται να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση ακάρεων σκόνης τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διάφορες διαταραχές και ασθένειες στο αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α.).

Απολύμανση σε στρώμα κρεβατιού

Η εταιρία μας διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένο προσωπικό προσφέροντας απόλυτα ασφαλείς λύσεις που αφορούν την απολύμανση των στρωμάτων του κρεβατιού, των μαξιλαριών αλλά και του καναπέ, των πολυθρόνων, των κουρτινών, των μοκετών, των χαλιών, των κουβερτών κ.α. σε πολύ χαμηλές τιμές.

Το άκαρι και το τσιμπούρι ανήκουν στη οικογένεια των ακάρεων. Το πρώτο είναι το πιο ποικιλόμορφο από τα αραχνοειδή και συνήθως βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση κυρίως στα στρώματα ύπνου αφού τρέφονται με οργανική ύλη που αφήνει το ανθρώπινο σώμα. Με τον τρόπο αυτό ευνοείται και η αναπαραγωγή τους. Τα ακάρεα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ άλλων και στο αναπνευστικό σύστημα (κρίση άσθματος, βήχας, επεισόδια δύσπνοιας, βρογχίτιδα, ψώρα κλπ). Τα περιττώματα που αφήνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου. Σπανιότερα στα στρώματα εντοπίζονται κοριοί ή ψύλλοι κυρίως στην περίπτωση που κυκλοφορούν γάτες στις κρεβατοκάμαρες..

Τα σκευάσματα μας διαθέτουν διεθνείς πιστοποιήσεις ενώ οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως ασφαλείς ακόμα και για τις ευπαθείς ομάδες.

Οι μικροοργανισμοί στο στρώμα ύπνου είναι αδύνατο να γίνουν αντιληπτοί με γυμνό μάτι και για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η επίσκεψη ενός ειδικού απολυμαντικού συνεργείου. Με την απολύμανση που πραγματοποιούμε και την απορρύπανση εκμηδενίζει την παρουσία μυκήτων, μικροοργανισμών, βακτηρίων, μικροβίων, ακάρεων, δυσάρεστων οσμών (από ούρα) και λεκέδων αποκλείοντας κάθε είδους αλλεργία.

Οικολογικός καθαρισμός στρωμάτων

Παρακάτω παρατίθενται τρόποι οικολογικού καθαρισμού στρωμάτων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία απολύμανσης και καθαρισμού στρωμάτων.

  • Χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα για τον καθαρισμό του στρώματος ύπνου. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται μικροοργανισμοί και νεκρά κύτταρα.
  • Ρίχνουμε μαγειρική σόδα στο στρώμα και την τρίβουμε με βούρτσα. Αφού περάσουν 10 λεπτά αφαιρούμε την σόδα έτσι ώστε να απορροφηθούν όλες οι οσμές. Προαιρετικά ρίχνουμε αιθέρια ελαία έτσι ώστε το στρώμα να αποκτήσει ωραία μυρωδιά.
  • Καθαρίζουμε τοπικά το στρώμα με υγρό πιάτων και νερό για να φύγουν οι λεκέδες. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή ώστε να φύγει όλη η υγρασία από το στρώμα μετά από αυτή την διαδικασία.
  • Γυρίζουμε το στρώμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τον σωστό εξαερισμό του.
  • Επιλέγουμε βαμβακερό κάλυμμα.
  • Βγάζουμε το στρώμα ανά 4 περίπου μήνες στον ήλιο. Τα ακάρεα ευδοκιμούν σε σκοτεινά και δροσερά μέρη.
  • Τέλος, μπορούμε απλά να ανοίγουμε παντζούρια και παράθυρα, καθώς ο ήλιος και ο καθαρός αέρας λειτουργούν ως φυσικά απολυμαντικά.