Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Καταπολέμηση μυρμηγκιών

Καταπολέμηση και απομάκρυνση σε μυρμήγκια

Σήμερα, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί η «συμβίωση» του ανθρώπου με τα μυρμήγκια και τους τερμίτες, όχι μόνο στις αγροτικές περιοχές αλλά και στο σύνολο των αστικών κέντρων, είτε αυτά είναι μικρά ή μεγάλα. Καθώς τα μυρμήγκια αποτελούν πηγή κινδύνου για την υγεία του ανθρώπου, είναι εξαιρετικής σημασίας η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους αφού κατά κανόνα δεν ζουν κατά μονάς αλλά σε ομάδες, δυσχεραίνοντας το έργο της εξόντωσης τους.

Το apolymanseis.gr, με το εξειδικευμένο και άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του, τον άρτιο εξοπλισμό του και το αίσθημα ευθύνης για παροχή υπηρεσιών ανωτάτης ποιότητας σας εγγυάται άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα, δίνοντας μόνιμες λύσεις στο πρόβλημα σας. Εναρμονισμένοι πλήρως με τους κανόνες της παγκόσμιας ιατροφαρμακευτικής κοινότητας αλλά και τα κριτήρια που έχει θέσει το υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και την τήρηση των Αρχών Λειτουργίας του Συνδέσμου Εταιρειών Απεντομώσεων και Απολυμάνσεων Ελλάδος, είμαστε περήφανοι για την δουλειά μας αλλά και τα αποτελέσματά της.

Η αγαστή και συνεχής συνεργασία με ινστιτούτα, ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα μεγάλου βεληνεκούς, χημικά και γεωπονικά εργαστήρια, μας επιτρέπουν να εκμηδενίζουμε κινδύνους για τον άνθρωπο, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Σεβόμενοι το περιβάλλον, τα οικόσιτα ζώα αλλά και την χλωρίδα και την πανίδα στο σύνολό της, διαθέτουμε οικολογικές/βιολογικές μεθόδους απεντόμωσης. Έχετε λοιπόν την δυνατότητα να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα μεθόδων που θα λύσουν μια και καλή το πρόβλημά σας με τα μυρμήγκια ή τους τερμίτες και πάνω απ’ όλα σε προσιτές τιμές.

Χάρη στην τεχνογνωσία μας και την εμμονή μας στην τελειότητα έχουμε την ευχέρεια να αναλάβουμε την απεντόμωση μικρών αλλά και μεγάλων χώρων όπως επαγγελματικών στεγών, βιοτεχνιών, εργοστασίων εξασφαλίζοντας στο ακέραιο την υγειονομική ασφάλεια των χώρων αυτών με ό,τι αυτοί στεγάζουν. Επίσης αξίζει να αναφερθεί και η απόλυτη επιτυχία στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση των μυρμηγκιών ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Αν κάτι είναι παράδοξο στο apolymanseis.gr είναι η υψίστης ποιότητας υπηρεσίες μας και οι χαμηλές τιμές ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα διαβίωσης σε άριστες συνθήκες.

Για να καταλάβουμε όμως το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με τα μυρμήγκια, είναι απαραίτητο να παραθέσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για αυτά αλλά και κάποιες απλές συμβουλές, κυρίως πρόληψης για την απώθησή τους τους πριν χρειαστεί να μας καλέσετε για τις υπηρεσίες μας.

Τα 22.000 είδη μυρμηγκιών τα καθιστούν μια πραγματική απειλή για την οικιακή υγιεινή. Η εξολόθρευση τους καθίσταται δύσκολη από μη επαγγελματίες, καθώς τα τελευταία και οι τερμίτες δημιουργούν αποικίες με πληθυσμό χιλιάδων ή και εκατομμυρίων. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο πολύπλοκο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος σκεπτόμενοι μόνο το γεγονός ότι μπορούν να ζήσουν σχεδόν σε όλα τα οικοσυστήματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με ακραίες συνθήκες όπως η Ανταρκτική. Επίσης είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε μόνο ένα μυρμήγκι ή τερμίτη στο χώρο μας αφού συνεργάζονται ιδιαίτερα στην συγκομιδή φαγητού σχηματίζοντας τεράστιες ουρές.

Ακόμα και τα πιο κοινά μυρμήγκια, εκείνα του κήπου, είναι δυνατόν να μεταφέρουν μικρόβια και ασθένειες, καθώς κανένας δεν μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζει που αναζητούσαν προηγουμένως την τροφή τους, γεγονός που κάνει την άμεση εξόντωσή τους απαραίτητη.

Κάποιες απλές συμβουλές που αφορούν την πρόληψη εμφάνισης των μυρμηγκιών αλλά και την εξόντωση και γενικότερα την εξολόθρευση τους, παρατίθενται παρακάτω σε μια προσπάθεια απεντόμωσης σε ένα πρώιμο στάδιο από εσάς τους ίδιους.

  • Για να γλιτώσετε σε πρώτο φάση από την επίσκεψη των μυρμηγκιών, καθαρίστε καλά από ψίχουλα τις επιφάνειες τις οποίες έχετε χρησιμοποιήσει για να γευματίσετε.
  • Ποτέ μην κρατάτε σκουπίδια στο σπίτι καθώς αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο για μυρμήγκια αλλά και για άλλα ζωύφια.
  • Σημαντική είναι επίσης η σωστή αποθήκευση των τροφίμων κλείνοντας τα καλά και αεροστεγώς. Σε αυτήν την περίπτωση προτιμάται το ψυγείο όπου τα έντομα δεν έχουν καθόλου πρόσβαση. Υπολείμματα και ανοιχτές σακούλες στα ντουλάπια απαγορεύονται.
  • Επειδή τα μυρμήγκια χρειάζονται καθημερινά νερό για να καλύψουν τις ανάγκες τους, είναι σημαντικό να μην αφήνουμε πουθενά στάσιμο νερό αλλά και να βάζουμε τις τάπες στους νεροχύτες.
  • Τρύπες και ρωγμές πρέπει να σφραγίζονται και να μονώνονται.
  • Εάν αντιληφθείτε στο χώρο σας την ύπαρξη μυρμηγκιών ρίξτε τους πάπρικα ή καπνό.
  • Ένα φυσικό εντομοαπωθητικό αποτελεί το ξύσμα λεμονιού με νερό το οποίο το ψεκάζουμε στην φωλιά.
  • Σε περιπτώσεις ντουλαπιών με μυρμήγκια, καθαρίζουμε με νερό αναμεμιγμένο με χυμό λεμονιού, τοποθετούμε μισό λεμόνι και αντικαθιστούμε κάθε 2 μέρες.
  • Αν παρατηρήσετε μυρμήγκια να «κυκλώνουν» το χώρο σας, βάλτε μαγειρική σόδα στις πόρτες και στα παράθυρα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ρίγανη που θεωρείται φυσικό απωθητικό μυρμηγκιών.

Παρόλα αυτά συνιστάται η άμεση επικοινωνία με εμάς για αποτελεσματική καταπολέμηση στα μυρμήγκια, αφού η ύπαρξη έστω και λίγων μυρμηγκιών ή τερμιτών, λόγω του γρήγορου πολλαπλασιασμού τους, εγγυάται και την ύπαρξη άλλων.

Αποτελεσματική εξόντωση μυρμηγκιού