Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Εξόντωση κοριών

Υπάρχουν «ενοχλητικοί επισκέπτες» όπως ζωύφια και έντομα που μας κάνουν δύσκολη τη ζωή συγκεκριμένες εποχές τον χρόνο. Για παράδειγμα τα κουνούπια και οι κατσαρίδες εμφανίζονται κατά τους θερμότερους μήνες τους έτους.

Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους κοριούς οι οποίοι από τη φύση τους μπορούν να επιβιώνουν μεγάλες περιόδους χωρίς τροφή περιμένοντας τα επίδοξα θύματά τους. Η αντιμετώπισή τους λοιπόν θα πρέπει να γίνεται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό.

Απομάκρυνση και καταπολέμηση κοριών

Εμείς στο apolymanseis.gr έχουμε το «know how» για να σας απαλλάξουμε μια και καλή από το ενοχλητικό πρόβλημα αυτών των οργανισμών. Χάρη στην πολυετή μας εμπειρία στο χώρο των απολυμάνσεων, των απεντομώσεων και γενικότερα της καταπολέμησης οποιουδήποτε εντόμου ή παρασίτου που αποτελεί απειλή για την οικιακή και δημόσια υγιεινή, εγγυόμαστε άμεσα και σίγουρα αποτελέσματα στην καταπολέμηση κοριών σε αρκετά χαμηλές τιμές.

Έχοντας στα χέρια μας την τελευταία λέξη σε εξοπλισμούς μπορούμε δίχως κανένα δισταγμό να δεσμευτούμε για την διαφύλαξη της δικιάς σας υγείας μετά τον ψεκασμό αλλά και των αγαπημένων σας προσώπων και των κατοικίδιων σας.

Στο apolymanseis.gr αν μη τι άλλο, σεβόμαστε απόλυτα τον πελάτη, και για αυτό το λόγο το συνεργείο που επισκέπτεται τους χώρους σας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και διαθέτει επιστημονικό υπόβαθρο ώστε παράλληλα με τις εφαρμογές να σας δίνει συμβουλές για την καλύτερη πρόληψη και προφύλαξη των χώρων σας από την παρουσία των εντόμων.

Με προτεραιότητα τις όσο το δυνατόν οικολογικές πρώτες ύλες για τον ψεκασμό και την απολύμανση των προβληματικών χώρων και αντικειμένων, το apolymanseis.gr βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις συμβατικές και ξεπερασμένες μεθόδους εξόντωσης των κοριών. Προσφέροντες ποικιλία μεθόδων που αφορούν την απολύμανση, έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε την απεντόμωση μεγάλων χώρων όπως βιοτεχνίες, εργοστάσια, νοσοκομεία, κουζίνες εστιατορίων και χώρων εστίασης όπως επίσης και μικρότερους συμπεριλαμβανομένων σπιτιών και εξοχικών κατοικιών. Το κατάλληλα καταρτισμένο συνεργείο μας έρχεται απευθείας στο μέρος όπου εσείς επιθυμείτε.

Η παρουσία κοριών είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Ο κοριός είναι ένας «ταξιδιώτης» που αναζητά αίμα καθώς μπορεί να μεταφερθεί άθελά μας με τις αποσκευές, μεταφορές επίπλων, μετακομίσεις, αεροπλάνα, μέσα μαζικής μεταφοράς όπως λεωφορεία, τρένα και μετρό. Για τον παραπάνω λόγο δεν προξενεί εντύπωση ότι βρίσκεται πολύ συχνά σε ξενοδοχεία, σε καμπίνες πλοίων και σε στρατόπεδα.

Όμως δεν σημαίνει ότι οι κοριοί δεν υπάρχουν στα σπίτια. Αντιθέτως, εκεί οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές γιατί αναζητούν σχετικά δροσερά μέρη με ηρεμία και χωρίς πολύ φως. Συνήθως τα στρώματα των κρεβατιών, τα ξύλινα έπιπλα όπως τα κομοδίνα, οι καρέκλες, τα παρκέ πατώματα, τα γραφεία αλλά ακόμα και οι τοίχοι με τις πρίζες αποτελούν τα πιθανά κρησφύγετα για τους κοριούς. Γενικά είναι αρκετά ανθεκτικοί σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες γι’ αυτό είναι απαραίτητη και η άμεση επέμβαση ειδικών συνεργείων απεντόμωσης.

Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι κοριοί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως Ηπατίτιδα Β’ ή ακόμα κίρρωση του Ύπατος. Μέχρι στιγμής όμως στη βιβλιογραφία δεν έχει αναφερθεί η μετάδοση ασθενειών μέσω των κοριών στον άνθρωπο. Για την ηπατίτιδα Β αν και έχει καταγραφεί σε κοριούς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι μπορούν να τη μεταδώσουν. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο ερεθισμός του δέρματος από τα τσιμπήματα. Παρ' όλα αυτά ο προληπτικός ψεκασμός είναι πολλές φορές σωτήριος επειδή οι κοριοί πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ο σημαντικότερος όμως λόγος για να καλέσετε το apolymanseis.gr στο χώρο σας, είναι ότι οι κοριοί δύσκολα μπορούν να γίνουν αντιληπτοί ακόμα και όταν μας έχουν τσιμπήσει αρκετές φορές.

Κατά την διάρκεια του τσιμπήματος στην οποία ο κοριός ρουφάει το αίμα του ξενιστή, εκλύει κάποιες ουσίες οι οποίες στιγμιαία «νεκρώνουν» την περιοχή. Έτσι ο θερμόαιμος οργανισμός, συνήθως ο άνθρωπος, δεν καταλαβαίνει το τσίμπημα άμεσα και η φαγούρα εμφανίζεται αργότερα. Άλλωστε το τσίμπημα αφήνει σημάδι σχεδόν παρόμοιο με εκείνο του κουνουπιού και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που υπάρχει. Είναι όμως εύκολο να ξεχωρίσει κάποιος τα τσιμπήματα τους διότι τα τσιμπήματα είναι 2-3 σε μια ευθεία.

Ο κοριός αλλά και τα αυγά του είναι μικροσκοπικά για τον λόγο αυτό επιλέγονται ειδικευμένα συνεργία για την ταυτοποίηση τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοριός έχει το μέγεθος ενός κόκκου φακής και μπορεί να ρουφήξει το αίμα του ξενιστή του έως και έξι φορές το βάρος του.

Γεννώντας 2-4 αυγά ημερησίως, είναι εύκολο να αντιληφθούμε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση μη έγκυρης διάγνωσης του προβλήματος. Αν αναλογιστούμε ότι μπορούν να μείνουν ζωντανοί χωρίς τροφή από 6 – 12 μήνες γίνεται κατανοητό πως η παρέμβαση ειδικών είναι επιβεβλημένη, αφού οι κοριοί έχουν την ιδιότητα να πέφτουν σε μία είδους χειμερία νάρκη.

Μόλις περάσουν τα πέντε στάδια της προνύμφης, οι κοριοί είναι σε θέση – ύστερα από τέσσερις εβδομάδες μετά την γέννησή τους – να «αναλάβουν» δράση. Υπάρχουν πολλών ειδών κοριοί οι περισσότεροι εκ των οποίων χρησιμοποιούν τα πτηνά και τους ανθρώπους ως ξενιστές ενώ το τσίμπημα μπορεί να διαρκέσει δέκα ολόκληρα λεπτά. Έτσι, η καθολική αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κοριών πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα.

Παρακάτω παρατίθενται βασικοί οικολογικοί τρόποι εξόντωσης των κοριών αλλά και πρόληψης. Όταν χρησιμοποιούμε μόνοι μας εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά του εμπορίου δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ τα σκευάσματα αυτά δεν είναι απολύτως ασφαλή για τον άνθρωπο.

  • Καλύπτουμε τυχόν τρύπες και ρωγμές στου τοίχους και απομακρύνουμε το κρεβάτι από τέτοια σημεία ενώ πετάμε όλα τα άχρηστα πράγματα από το σπίτι μας.
  • Καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα το κρεβάτι και το στρώμα.
  • Καθαρίζουμε με ατμό κλινοσκεπάσματα και στρώματα ενώ βγάζουμε το δεύτερο στον ήλιο. Οι κοριοί δεν αντέχουν σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών.
  • Τοποθετούμε σε ένα δοχείο αιθέριο έλαιο teatree ή λεβάντας για την απώθηση των κοριών. Επίσης μπορούμε να αναμείξουμε στο έλαιο της λεβάντας δεντρολίβανο.
  • Τέλος, η κατανάλωση σκόρδου αποθαρρύνει την επίσκεψη των κοριών καθώς σιχαίνονται την μυρωδιά του.

Χρειάζεται όμως προσοχή. Μετά την εξολόθρευσή τους είναι απαραίτητη η απομάκρυνση των παρασίτων και των όποιων παραγώγων τους. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την απαραίτητη απολύμανση. Η επίσκεψη ενός ειδικού συνεργείου σε αυτή την περίπτωση είναι η καλύτερη λύση. Και όλα αυτά βέβαια οικονομικά στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Εξολόθρευση και απεντομώσεις κοριών