Καλέστε άμεσα: 210.96.00.143 --- 6936.659.887

Καταπολέμηση ψύλλων

Απομάκρυνση και καταπολέμηση σε ψύλλους από άνθρωπο

Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη, οι ψύλλοι είναι παράσιτα που προσβάλλουν όχι μόνο τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους. Έτσι και εμείς αλλά και τα αγαπημένα μας τετράποδα (κυρίως γάτες και σκύλοι) κινδυνεύουμε εξίσου αφού οι ψύλλοι μεταφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο ενώ μπορούν να επιλέξουν τον ξενιστή μέσα από μια μεγάλη γκάμα.

Αυτή η εναλλαγή των ξενιστών φυσικά μπορεί να προκαλέσει μολυσματικές ασθένειες και να απειλήσει ακόμα και ζωές. Στο Apolymanseis Gr, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας ξέρουμε ακριβώς τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση και εξολόθρευση των ψύλλων στην Αθήνα αλλά και οποιαδήποτε πόλη ή κοινότητα της Αττικής με αρκετά μικρό κόστος. Μετά από πάρα πολλές επιτυχημένες απεντομώσεις που αφορούν ψύλλους η εταιρία μας δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη επιτυχία.

Η απώθηση και καταπολέμηση ψύλλων γίνεται στο χώρο σας και είναι απολύτως ασφαλής για όλη την οικογένεια αλλά και για τα κατοικίδια μας καθώς η χρήση φαρμάκων γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό. Η στενή μας συνεργασία με εργαστήρια, βιολόγους, γεωλόγους και χημικούς μας επιτρέπουν να εγγυόμαστε 100% την εξολόθρευση των παρασίτων χωρίς καμιά επίπτωση σε ευπαθείς ηλικιακές ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και παιδιά.

Το Apolymanseis Gr έχει ως προτεραιότητα την χρήση ιδιαίτερα αποτελεσματικών σκευασμάτων για τις απολυμάνσεις που πραγματοποιούνται έχοντας πάντα υπόψη τις οικονομικές τιμές απεντομώσεων που προσπαθεί να παρέχει. Η παρέμβαση μας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία ρυπογόνος ουσία από πλευράς μας. Αυτό είναι εφικτό γιατί διαθέτουμε και τις γνώσεις και την υλικοτεχνική υποδομή. Παρακολουθούμε πάντα τις εξελίξεις και φροντίζουμε να ανανεώνουμε τον εξοπλισμό μας.

Με εντομοκτόνα σκευάσματα και μεθόδους εγκεκριμένα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων (παλαιότερα Υπουργείο Γεωργίας) και από διεθνείς οργανισμούς έχουμε ό,τι χρειάζεται για να την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματός σας. Οι θερμοκρασίες που ευνοούν τους ψύλλους κυμαίνονται από 18ο - 27ο C, επομένως η απεντόμωση συνιστάται τους περισσότερους μήνες του έτους.

Η εξόντωση των ψύλλων είναι πολύ σημαντική καθώς είναι φορείς διάφορων ασθενειών. Ωστόσο ο έγκυρος εντοπισμός τους είναι αρκετά δύσκολος αφού το μέγεθός τους είναι σχεδόν το μισό από αυτό της ψείρας. Τους αρέσει να κρύβονται σε σκοτεινά και σκονισμένα μέρη. Οι απολυμαντές μας με μία μόνο ολιγόλεπτη επίσκεψη στο χώρο σας μπορούν με σιγουριά να σας ενημερώσουν εάν υπάρχει πρόβλημα.

Οι ψύλλοι αν και μικροσκοπικοί, μπορούν με το τσίμπημα ή δάγκωμα να προκαλέσουν ασθένειες όπως είναι η ερλιχίωση και η νόσος Lyme. Μπορούν ακόμα να προκαλέσουν πανώλη, παράλυση, πιροπλάσμωση, μελιταίο πυρετό, αναιμία στα ζώα και τύφο. Σε ακραίες περιπτώσεις προκαλείται η ανεπάρκεια νεφρών μέχρι και θάνατος.

Όταν οι «ενηλικιωθούν» τρέφονται με αίμα. Στο διάστημα που είναι προνύμφες φτιάχνουν κουκούλια τα οποία δεν επιτρέπουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους με τα συμβατικά εντομοκτόνα και εντομοαπωθητικά του εμπορίου ενώ τρέφονται ακόμα και με περιττώματα των ενήλικων ψύλλων.

Επίσης έχουν την ικανότητα να πραγματοποιούν τεράστια άλματα και έτσι μεταφέρονται εύκολα από ξενιστή σε ξενιστή. Η ταχύτατη αναπαραγωγή τους (γεννούν 400 - 500 αυγά στην διάρκεια της ζωής τους), δυσκολεύει αφάνταστα την καταπολέμηση τους. Αργά η γρήγορα, η επέμβαση ειδικών συνεργείων για την απομάκρυνση των ψύλλων είναι απαραίτητη.

Η εξάπλωση επιδημιών από τους ψύλλους είναι δυνατή γιατί οι ίδιοι χρησιμοποιούνται από άλλα παράσιτα σαν ξενιστές. Ο μέσος όρος ζωής τους είναι μερικές εβδομάδες έως ένας χρόνος και μπορούν να ζήσουν για μεγάλα διαστήματα χωρίς τροφή.

Τρόποι απεντόμωσης ψύλλων

Παρακάτω αναφέρονται βιολογικοί - οικολογικοί τρόποι απομάκρυνσης, αντιμετώπισης και εξόντωσης των ψύλλων. Αν και ο όρος βιολογικοί - οικολογικοί δεν είναι σωστός, παρ' όλα αυτά χρησιμοποιείται για να περιγράψει περισσότερο ότι τα φάρμακα δεν είναι τόσο τοξικά για τον άνθρωπο όπως σύμβαινε πριν από μερικά χρόνια. Οι πρακτικές αυτές συμβουλές θα σας ανακουφίσουν προσωρινά από το πρόβλημα σας αφού σε τέτοιες περιπτώσεις συνιστάται η επίσκεψη ενός συνεργείου απολυμάνσεων και απεντομώσεων.

  • Βάλτε συχνά ηλεκτρική σκούπα και πετάξτε την σακούλα αμέσως. Οι ψύλλοι αγαπάνε τα ξύλινα πατώματα και τα χαλιά. Αμέσως μετά σφουγγαρίστε.
  • Βγάζουμε τα χαλιά στο μπαλκόνι, τα τινάζουμε και μετά τα πλένουμε. Αμέσως μετά σφουγγαρίζουμε την βεράντα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα σεντόνια που κοιμάται το κατοικίδιο μας αλλά και τα καλύμματα από τους καναπέδες και πολυθρόνες.
  • Χρησιμοποιήστε spot-on σκευάσματα απεντόμωσης για να ψεκάσετε τα κατοικίδια σας. Η μέθοδος θεωρείται η πιο διαδεδομένη στην απώθηση ψύλλων.
  • Καθαρίστε συχνά τα μέρη του κήπου σας που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τους ψύλλους.
  • Η τακτική χρησιμοποίηση της ηλεκτρικής σκούπας προκαλεί δονήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να βγουν οι ψύλλοι από τα κουκούλια τους που είναι ανθεκτικά σε σπρέι που τα εξοντώνουν.
  • Στα κατοικίδια επιβάλλεται το κολάρο κατά των ψύλλων.
  • Το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητο αφού οι ψύλλοι μένουν κάτω από τα ρούχα μας.

Αν και οι παραπάνω τρόποι είναι ορθοί, είναι δυνατόν πολλές φορές να μην αποδώσουν όταν το πρόβλημα είναι μεγάλης έκτασης. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να εμπιστευτείτε εταιρεία απεντομώσεων που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ψύλλων με κάλυψη την όποια περιοχή στην Αττική χρειάζεται επέμβαση όπως: Αθήνα, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Περιστέρι, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Πετρούπολη, Κερατσίνι, Μοσχάτο, Ελληνικό, Νέος Κόσμος, Άγιος Δημήτριος, Ίλιο, Άγιοι Ανάργυροι, Νέα Φιλαδέλφεια, Πεύκη, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση, Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Φιλοθέη, Βριλήσσια, Γέρακας, Πεντέλη, Διόνυσος, Μελίσσια, Αγία Παρασκευή, Ζωγράφου, Παπάγου, Χολαργός, Καρέας, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Δάφνη, Βύρωνας, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παιανία, Σπάτα, Μαρκόπουλο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι, Βάρη, Βάρκιζα και άλλες περιοχές της Αττικής. Αυτό που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να ελέγξετε την ποιότητα των υπηρεσιών απεντόμωσης σε σχέση πάντα με τις τιμές που παρέχονται.

Απεντομώσεις για εξόντωση ψύλλου