Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Πόσο διαρκεί η απεντόμωση;

Πόσο διαρκεί μια απεντόμωση

Η απεντόμωση έχει ως σκοπό να εξολοθρεύσει κάθε έντομο που μπορεί να βρίσκεται στο χώρο σας, αφήνοντάς τον καθαρό και ασφαλή. Οι χώροι στους οποίους γίνεται η απολύμανση είναι συνήθως πολυκατοικίες, διαμερίσματα, σπίτια αλλά και επαγγελματικοί χώροι όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ ή κρεοπωλεία.

Στόχος της απολύμανσης είναι η καταπολέμηση διαφόρων βαδιστικών και ιπτάμενων εντόμων όπως κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, μυρμήγκια, σφήκες, κοριοί, ψύλλοι και άλλα. Συνήθως έξαρση της αναπαραγωγής των εντόμων έχουμε την άνοιξη (μέσα Μαρτίου - μέσα Ιουνίου) και το φθινόπωρο (μέσα Σεπτέμβρη – μέσα Νοέμβρη). Όμως απεντόμωση μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όλο το χρόνο.

Μια ερώτηση που κάνουν πολλοί είναι πόσο διαρκεί η απεντόμωση. Αυτό μπορούμε να το ερμηνεύσουμε με δύο τρόπους ο πρώτος είναι η χρονική διάρκεια της εφαρμογής και ο άλλος πόσο κρατάει η δράση της απεντόμωσης.

Ο χρόνος που διαρκεί μία απεντόμωση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το μέγεθος του χώρου και η ένταση της προσβολής. Είναι γενικά μία σύντομη διαδικασία η οποία δεν παίρνει πολύ χρόνο ενώ και το κόστος της είναι χαμηλό.

Το πόσο διαρκεί η δράση της απεντόμωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ποιότητα των φαρμάκων, για αυτό επιλέγουμε την απεντόμωση να την κάνουν πάντα επαγγελματίες του χώρου, το χώρο, τη θερμοκρασία και την υγρασία. Όσον αφορά το χώρο απολύμανσης η διάρκεια απεντόμωσης είναι σχετική καθώς χώροι εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες κ.α.) είναι πιο ευπαθείς και απαιτούν πιο συχνά την υπηρεσία απεντόμωσης (περίπου 1 φορά το μήνα) σε σχέση με χώρους λιγότερους ευπαθείς που απαιτούν απεντόμωση μονάχα 1 φορά το χρόνο. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η μορφή που θα χρησιμοποιηθεί, αν είναι τζελ ή με ψεκασμό. Γενικά σε οικίες η επανάληψη είναι καλό να γίνεται δύο φορές το χρόνο ενώ σε χώρους εστίασης και επαγγελματικούς κάθε 2 - 3 μήνες.