Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Ψύλλοι σκύλων

Αντιμετώπιση ψύλλων από σκύλο

Οι ψύλλοι είναι μικρά ενοχλητικά έντομα τα οποία επιβιώνουν πίνοντας το αίμα του σκύλου. Προκαλούν ερεθισμό και φαγούρα στο δέρμα ενώ παράλληλα αποδυναμώνουν το τετράποδο. Όμως εκτός από τους σκύλους οι ψύλλοι πολλές φορές προσβάλουν και τους ανθρώπους δημιουργώντας κοκκινίλες ή αλλεργία στο δέρμα. Τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα για αυτό και η εξόντωσή τους είναι απαραίτητη.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ψύλλων είναι η πρόληψη και η προφύλαξη. Υπάρχουν ειδικά αντιπαρασιτικά κολάρα για σκύλους και κουτάβια τα οποία απωθούν τους ψύλλους προστατεύοντας έτσι το κατοικίδιό σας. Θα τα βρείτε σε διάφορες τιμές στην Αττική και την Αθήνα. Τα περιλαίμια για ψύλλους είναι εμποτισμένα με ουσίες που απωθούν τους ψύλλος και αυτοί απομακρύνονται από τον σκύλο.

Σε περίπτωση που ο σκύλος σας εμφανίσει ψύλλους μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε με κάποιο ειδικό σκεύασμα που θα σας συστήσει ο κτηνίατρος. Η θεραπεία που θα ακολουθήσετε βοηθάει στην καταπολέμηση των ψύλλων αλλά και των αυγών τους στα σκυλιά. Συνήθως τα φάρμακα είτε εξασθενούν τις προνύμφες είτε σκοτώνουν τα ενήλικα άτομα. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά σκευάσματα απομάκρυνσης ψύλλων και το κόστος τους εξαρτάται από τη δραστική ουσία που έχουν. Οι ψύλλοι έχουν 4 στάδια ανάπτυξης και τα πιο πολλά φάρμακα στοχεύουν σε ένα από αυτά, που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεται επανάληψη του φαρμάκου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον στην αγορά θα βρείτε ειδικές χτένες οι οποίες απομακρύνουν τους ψύλλους από το σκύλο ή το κουτάβι σας χωρίς τη χρήση κάποιου φαρμάκου.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που έχουμε πλέον τους ψύλλους στο σπίτι μας και προέρχονται είτε από το δικό μας σκύλο είτε από κάποιον αδέσποτο; Η εξόντωσή και η προστασία από τους ψύλλους πρέπει να είναι άμεση για να μη γίνει το πρόβλημα πιο έντονο.