Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Απώθηση φιδιών

Απώθηση φιδιών

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη και έρχεται το καλοκαίρι όλο και περισσότερα φίδια αρχίζουν να ξυπνάνε από το χειμερινό τους λήθαργο και να ξεκινάνε την περιπλάνησή τους. Συνήθως θα τα βρούμε σε εξωτερικούς χώρους, κήπους, χωράφια ή αυλές όμως καμιά φορά τρυπώνουν μέσα σε σπίτια, εξοχικά ή αποθήκες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 27 είδη φιδιών από τα οποία επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι μόνο η οχιά.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το φίδι είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα ερπετά αφού οι περισσότεροι φοβούνται τα φίδια και προσπαθούν να τα εξοντώσουν χρησιμοποιώντας διάφορες παγίδες. Όμως αυτά τρέφονται συνήθως με επιβλαβή έντομα καθώς και με ποντίκια και αρουραίους συνεισφέροντας έτσι στον καθαρισμό του περιβάλλοντος και προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε αγρότες και γεωργούς. Θα τα συναντήσουμε από αρχές Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου αφού τους υπόλοιπους μήνες πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Η θανάτωση των φιδιών απαγορεύεται από το νόμο, αφού δεν αποτελούν εχθρό υγειονομικής σημασίας. Φυσικά όμως κανένας δε θέλει να ξυπνήσει ένα πρωί και να πάει στο λαχανόκηπο του και να βρει ένα κουλουριασμένο φίδι δίπλα στα μαρούλια. Για το λόγο αυτό υπάρχουν ειδικά σκευάσματα -απωθητικά φιδιών τα οποία με τη μυρωδιά που εκλύουν απωθούν τα φίδια αλλά και συσκευές που με ηχητικά κύματα (τα οποία ακούνε μόνο τα φίδια) και τα απομακρύνουν από το χώρο μας. Η απώθηση των φιδιών για να γίνει σωστά και με αποτελεσματικότητα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία από αρχές Μαρτίου μέχρι τέλη Οκτώβρη. Πολλές φορές η απομάκρυνση φιδιών συνδυάζεται με την απολύμανση.

Κάποια μικρά κόλπα τα οποία βοηθάνε στην πρόληψη της εμφάνισης των φιδιών είναι η απομάκρυνση αντικειμένων που αυτά μπορούν να βρούνε καταφύγιο όπως μπάζα, ψηλό χορτάρι ή σωροί από ξύλα. Σφράγισμα όλων των εισόδων από όπου αυτά μπορούνε να μπούνε. Τέλος είναι καλό θυμόμαστε πως τα φίδια δεν είναι επιθετικά, θα επιτεθούν μόνο σε περίπτωση που νιώσουν απειλή.