Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Κάμπιες

Κάμπιες καταπολέμηση με εντομοκτόνα

Η κάμπια είναι έντομο και αναπτυξιακά πρώιμο στάδιο της πεταλούδας. Στην Αττική τη συναντάμε αρκετά συχνά ιδιαίτερα σε περιοχές με πεύκα όπως: (Διόνυσος, Δροσιά, Πεντέλη, Κηφισιά, Πεύκη, Λυκόβρυση, Αχαρνές, Άνω Λιόσια, Άγιοι Ανάργυροι, Κηπούπολη, Χαϊδάρι, Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Μελίσσια, Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Ψυχικό, Παπάγου, Ζωγράφου, στους λόφους της Αθήνας, Καισαριανή, Υμηττός, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Βούλα, Γλυφάδα, Βάρκιζα, Κορωπί, Λαγονήσι, Σούνιο, Λαύριο, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Παλλήνη κ.α.). Η εταιρεία μας καλύπτει όλο το φάσμα απεντομώσεων στις παραπάνω περιοχές χρησιμοποιώντας εγκεκριμένα φάρμακα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πολλοί συχνά οι κάτοικοι των περιαστικών περιοχών ή όσοι κατοικούν κοντά σε πάρκα αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με κάμπιες. Οι κάμπιες έχουν μήκος που κυμαίνεται από 1 χιλιοστό μέχρι 8 εκατοστά και συχνά το σώμα του καλύπτεται με τρίχες. Οι κάμπιες που συνήθως δημιουργούν πρόβλημα είναι αυτές οι τριχωτές που βλέπουμε να περπατάνε, δημιουργώντας μια μεγάλη σειρά. Αυτό το είδος κάμπιας είναι γνωστό ως κάμπια των πεύκων ή αλλιώς πευκοκάμπια. Το πρόβλημα που δημιουργούν οι κάμπιες αυτές είναι πως εκτοξεύουν στο τριχίδια τα οποία περιέχουν ένα μείγμα από ορμόνες, πολλές από τις οποίες προκαλούν αλλεργίες στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα. Μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσιάζονται είναι κοκκινίλα, φαγούρα, βήχας, καταρροή, δερματίτιδα κ.α. Εκτός από τα προβλήματα αυτά οι κάμπιες προκαλούν μεγάλη καταστροφή και στο ίδιο το δέντρο. Για το λόγο αυτό η καταπολέμηση της κάμπιας με εντομοκτόνα είναι επιτακτική κυρίως σε μέρη που συχνάζουν παιδιά (πάρκα, σχολεία, πλατείες, παιδικές χαρές κ.α.).

Ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργείται από τις κάμπιες είναι η καταστροφή που επιφέρουν στα λαχανοειδή και άλλα κηπευτικά. Στις μέρες μας κυκλοφορούν εξελιγμένα εντομοκτόνα - φυτοφάρμακα για κάμπιες (πολύ λιγότερο τοξικά σε σχέση με παλαιότερα) που σκοπό έχουν να περιορίσουν την δραστηριότητά τους σε καλλιέργειες και κηπευτικά.

Είναι λοιπόν απαραίτητο δήμοι, κοινότητες αλλά και διευθυντές σχολείων να λάβουν έγκαιρα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου. Η απεντόμωση στις κάμπιες - ψεκασμός γίνεται συνήθως με ήπια εντομοκτόνα ή βιολογικά σκευάσματα που περιέχουν βάκιλο Θουριγγίας.