Καλέστε άμεσα: 210.96.00.143 --- 6936.659.887

Σκαθάρι χαλιών και υφασμάτων

Απεντόμωση σε σκαθάρια χαλιών

Τα σκαθάρια των χαλιών είναι έντομα που ανήκουν στην οικογένεια των κολεόπτερων και τρέφονται με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα όπως μαλλί ή μετάξι προκαλώντας σημαντικές ζημιές στα χαλιά μας αλλά και σε ρούχα όπως και σε διάφορα άλλα υφάσματα. Δεν θα πρέπει να τα συγχέουμε το σκαθάρι των χαλιών με τους σκόρους των ρούχων που είναι πεταλούδες. Τη μεγάλη ζημιά την κάνουν οι προνύμφες των σκαθαριών που μοιάζουνε με μεγάλες τριχωτές κάμπιες.

Είναι έντομα ιδιαίτερα διαδομένα στην Ελλάδα και θα τα βρούμε πολύ συχνά σε σπίτια και διαμερίσματα. Είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο αφού ούτε τσιμπάνε ούτε μεταφέρουν ασθένειες αλλά άκρως επικίνδυνα για χαλιά, ταπέτα, μοκέτες, κουβέρτες και ρούχα. Για τον λόγο αυτό η απεντόμωση των συγκεκριμένων σκαθαριών είναι πολλές φορές επιτακτική ανεξαρτήτου κόστους!

Βασικό μέρος της διατροφής τους αποτελούν φυσικές ίνες, έτσι εκτός από τα προϊόντα της κλωστοϋφαντουργίας μπορούν να καταστρέψουν γούνες, τσόχες ή φτερά. Δεν τρέφονται καθόλου με συνθετικές ίνες αλλά μπορούν να προσβάλουν συνδετικό υλικό που περιέχει μαλλί ή βαμβάκι. Μιας και οι προνύμφες αποφεύγουν το φως και προτιμάνε το σκοτάδι τα χαλιά και οι μοκέτες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες όταν είναι αποθηκευμένες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ρούχα που μπορεί να αποθηκεύσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αντιμετώπισή τους γίνεται με κατάλληλα εντομοκτόνα και όσο πιο έγκαιρη είναι η αντιμετώπιση τόσο πιο καλά τα αποτελέσματα μιας και μια μεγάλη προσβολή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Χαλιά και υφάσματα με μεγάλη προσβολή θα πρέπει να πεταχτούν ώστε να μην υπάρξει διασπορά και στα υπόλοιπα. Η καταπολέμηση στα σκαθάρια υφασμάτων - χαλιών θα πρέπει να εφαρμοστεί από έμπειρο συνεργείο απεντομώσεων καθώς τα έντομα αυτά είναι ικανά να καταστρέψουν όλα τα λευκά είδη σας.