Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Σκνίπες

Απεντόμωση σε σκνίπες

Ένα από τα συχνά ερωτήματα που δεχόμαστε είναι το "πώς φεύγουν οι σκνίπες;". Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να μάθουμε μερικά χαρακτηριστικά αυτού του εντόμου. Οι σκνίπες μαζί με τους φλεβοτόμους αποτελούν ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα για τους ανθρώπους ενώ για τα κατοικίδια μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. Η σκνίπα είναι ένα μικρό έντομο με μήκος που φτάνει τα 2 -3 χιλιοστά. Πριν από το τσίμπημά τους εκκρίνουν σάλιο το οποίο ευθύνεται για το σπυράκι και τη φαγούρα που μας προκαλεί. Όπως και τα κουνούπια έτσι και στις σκνίπες μόνο τα θηλυκά άτομα τσιμπάνε, τα οποία αναζητούν το αίμα όχι για να τραφούν αλλά μονάχα για να ωοτοκήσουν. Κάποιες φορές το τσίμπημα από τη θηλυκή σκνίπα μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να προκαλέσει μόλυνση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η αναπαραγωγή της σκνίπας γίνεται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι θερμοκρασίες και η υγρασία είναι κατάλληλη. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται η ανάπτυξη της σκνίπας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσα σε σπίτια και διαμερίσματα τα οποία θερμαίνονται. Από έρευνες που έχουν γίνει διαπιστώθηκε πως οι προνύμφες της σκνίπας έχουν προσαρμοστεί και μπορούν να επιβιώσουν σε μέρη με μεγάλη υγρασία όπως ξύλινα πατώματα, γλάστρες, πιατάκια κατοικίδιων, φρεάτια, βόθροι, αποθήκες, υπόγεια και γενικά χώροι με λιμνάζοντα νερά αποτελούν κλασσικά μέρη για την αναπαραγωγή της σκνίπας. Για το λόγο αυτό η απεντόμωση της σκνίπας είναι επιτακτική και θα πρέπει να εφαρμόζεται από ειδεικούς που γνωρίζουν τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης.

Η υγειονομική σημασία της σκνίπας είναι μεγάλη και αυτό γιατί κάποια είδη μπορούν να μεταδώσουν τη νόσο Λεϊσμανίαση - Κάλαζαρ. Η καταπολέμησή της σε κήπους, σπίτια, τουριστικά καταλύματα και σε πολυκατοικίες είναι απαραίτητη τόσο λόγω της όχλησης που προκαλεί αλλά και του κινδύνου για την υγεία των κατοικιδίων.

Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις απεντομώσεις και σε προσιτές τιμές αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει σκνίπες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας πάντα εγκεκριμένα σκευάσματα. Το προσωπικό μας είναι έμπειρο και με ασφάλεια χρησιμοποιεί τα εντομοκτόνα προσφέροντάς σας εξόντωση της σκνίπας με μικρό κόστος.