Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Ξυλοφάγα έντομα

Έντομα ξύλου - Καταπολέμηση

Τα ξυλοφάγα έντομα ή έντομα του ξύλου τρέφονται και αναπαράγονται σε ξύλο ή ξύλινες επιφάνειες προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε πατώματα, έπιπλα (ντουλάπες, κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, καναπέδες), ξύλινες οροφές, πόρτες, ξύλινα κουφώματα, ξύλινα διακοσμητικά, κορνίζες, τέμπλα ναών, ξύλινες εικόνες, έργα τέχνης και βιβλία.

Τα ξυλοφάγα έντομα μπορεί να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: στα κολεόπτερα, τα ισόπτερα ή τα υμενόπτερα. Θα τα συναντήσουμε με πολλές κοινές ονομασίες όπως σαράκι, τερμίτες, ψείρα του ξύλου, ξυλοφάγες σφήκες, σκόρος του ξύλου και ξυλοφάγα μυρμήγκια. Από αυτά τα πιο επικίνδυνα είναι το σαράκι και οι τερμίτες τα οποία προκαλούν και τις περισσότερες και σοβαρότερες ζημιές.

Η πρώτη ένδειξη πως υπάρχει προσβολή από ξυλοφάγα έντομα είναι μικρές τρύπες στο ξύλινο αντικείμενο και μια λεπτή σκόνη στην επιφάνεια. Τα έντομα του ξύλου μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά καθώς τρέφονται με το ξύλο και σιγά σιγά αποδυναμώνουν το αντικείμενο.

Η πμάδα του Apolymanseis Gr έχουν σχεδιάσει για εσάς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης και αντιμετώπισης των ξυλοφάγων εντόμων. Λαμβάνοντας υπόψιν το είδος του εντόμου που έχει προσβάλει τα ξύλινα αντικείμενά σας, τη βιολογία του, το χώρο και το μέγεθος της προσβολής καταστρώνουμε το σχέδιο αντιμετώπισης. Στη συνέχεια το εξειδικευμένο συνεργείο μας έρχεται στο χώρο σας και με ασφάλεια εφαρμόζει το σχέδιο.