Καλέστε άμεσα: 210.96.08.704 --- 6977.369.482

Απεντόμωση οσπρίων

Απομάκρυνση εντόμων από όσπρια

Τα όσπρια αποτελούν μιας από τις παραδοσιακές τροφές στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι πως στο χωράφι τα ψυχανθή δεν έχουν πολλούς εχθρούς. Όμως κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης εμφανίζονται έντομα, οι βρούχοι, οι οποίοι δημιουργούν σημαντικά προβλήματα μειώνοντας έτσι την εμπορική τους αξία.

Οι βρούχοι είναι εξειδικευμένα έντομα και το καθένα από αυτά προσβάλει συνήθως μόνο ένα είδος οσπρίων όπως φασόλι, μπιζέλι, φακές, ρεβύθια, αρακά, γίγαντες, κουκιά και άλλα. Τα πιο σημαντικά από τα προβλήματα που δημιουργούν είναι η μειωμένη βλαστικότητα των σπόρων και οι τρύπες - οπές στους χέδρωπες. Έτσι λοιπόν η απεντόμωση των οσπρίων για την επιτυχή καταπολέμηση των βρούχων είναι απαραίτητη.

Η απεντόμωση μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους όπως χημική, βιολογική, φυσική ή μηχανική. Κατά τη διάρκεια της χημικής μεθόδου γίνεται εφαρμογή με εγκεκριμένα χημικά σκευάσματα σε χαμηλή τιμή. Οι ψεκασμοί οσπρίων κατά τη χημική μέθοδο πρέπει να τηρούν τους κανόνες προστασίας τροφίμων σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία. Στις φυσικές μεθόδους κατατάσσονται η υψηλή θερμοκρασία, το ψύχος και το ηλεκτροστατικό πεδίο. Οι μηχανικές μέθοδοι περιλαμβάνουν την πίεση, την ξήρανση, το κοσκίνισμα, την μείωση του διαθέσιμου οξυγόνου (τροποποιημένη ατμόσφαιρα), το πλύσιμο των σπόρων με άφθονο νερό και την επικάλυψη των σπόρων με έλαια. Σε όλες τις περιπτώσεις οι ψεκασμοί εντός αποθηκών πρέπει να γίνονται από πιστοποιημένα συνεργεία απεντομώσεων που ειδικεύονται στην υγιεινή τροφίμων.

Το προσωπικό της εταιρείας μας σας βοηθάει να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς μέθοδο απεντόμωσης ώστε με οικονομικό τρόπο και τέτοιον που να ταιριάζει στο προφίλ της εταιρείας σας στην αντιμετώπιση εντόμων που προκαλούν προβλήματα κατά τη συντήρηση των οσπρίων.